Mamelis Care | Informatie voor patiënten
266
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-266,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Informatie voor patiënten

Veelgestelde vragen

Wat zijn de bezoekuren?

Wij vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk vrijheid ervaart in het ontvangen van bezoek. Omdat het wel ook belangrijk is dat onze gasten hun maaltijden in rust kunnen gebruiken, ontvangen we in principe geen bezoek tijdens de maaltijden.

Uw bezoek is daarom welkom van:

  • 11.00 tot 12.00 uur
  • 14.00 uur tot 17.00 uur
  • 18.15 tot 20.15 uur

We vragen u natuurlijk wel rekening te houden met de rust en privacy van andere patiënten. Daarom vragen wij u niet meer dan 3 bezoekers tegelijk te ontvangen.

Is langdurig verblijf ook mogelijk?

Nee, Mamelis Care is gericht op kortdurend verblijf en vangt in principe alleen patiënten op die naar verwachting binnen enkele weken naar huis kunnen. In die tijd is bij ons dan ook alles gericht op uw herstel. Zo’n verblijf kan variëren van een dag tot maximaal drie maanden. Blijkt dat de situatie niet verbetert of verergert, dan helpen wij u bij het zoeken naar een geschikte oplossing voor de lange termijn.

Ik wil graag bij Mamelis Care verblijven. Hoe kan ik me aanmelden?

Wanneer u bij ons wilt herstellen of aansterken kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts, wijkverpleegkundige of specialist. Hij of zij kan u doorverwijzen en blijft indien gewenst ook mede verantwoordelijk voor uw behandeling. Wilt u verblijven in het kader van respijtzorg, zodat uw mantelzorger(s) de zorg enige tijd kunnen overdragen? Neem dan direct contact met ons op.

Wordt eerstelijnsverblijf bij Mamelis Care vergoed?

Nog niet alle verzekeringsmaatschappijen hebben een contract afgesloten met Mamelis Care. Als uw verzekeringsmaatschappij wel een contract heeft, wordt alles volledig vergoed en hoeft u niets te doen. Als uw verzekeringsmaatschappij nog niet een contract heeft, kan Mamelis Care de vergoeding helaas niet direct via uw verzekeringsmaatschappij afhandelen. U ontvangt dan persoonlijk een rekening en deze moet u vervolgens indienen bij uw eigen verzekeringsmaatschappij. Afhankelijk van uw polis kan het zijn dat niet alle kosten volledig worden vergoed, maar wees gerust, u hoeft zelf niet bij te betalen. Bij vragen raadpleeg uw verzekeringsmaatschappij of vraag het personeel van Mamelis Care.

Wordt respijtzorg bij Mamelis Care vergoed?

Bij respijtzorg is financiering vanuit uw PGB of vanuit de gemeente mogelijk.

Is Mamelis Care vergelijkbaar met een revalidatiekliniek?

Niet helemaal. Revalidatieklinieken zijn meestal ingericht op langdurig herstel. Het zijn vaak omvangrijke organisaties met veel patiënten en medewerkers. Mamelis Care is een kleinschalige zorgaanbieder gericht op kortdurend verblijf.

Krijg ik een eenpersoonskamer?

Er is een eenpersoonskamer beschikbaar, maar in principe slaapt u op gedeelde kamers. Mamelis Care is geen zorghotel, maar een intensieve zorglocatie. In veel gevallen functioneert Mamelis Care als een verlengstuk van het ziekenhuis, maar dan in een kleinschalige, huiselijk omgeving. Net als in bijvoorbeeld een ziekenhuis deelt u de kamer meestal met 1 of 2 andere patiënten. Voor veel patiënten geeft dat ook een veiliger gevoel. Natuurlijk wordt er veel rekening gehouden met uw privacy, en kunt u ook gebruik maken van de  woonkamer en het terras.

Kan ik terecht voor extramurale dagbesteding ?

Nee. Momenteel zijn wij ingericht op verblijf met medische noodzaak. Voor patiënten die bij ons verblijven proberen medewerkers en vrijwilligers natuurlijk passende daginvulling aan te bieden, maar enkel dagbesteding bieden wij op dit moment niet aan.

Overige informatie

Vrijwilligers

Vrijwilligers ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden, voorzien patiënten en hun bezoek van versnaperingen of bieden gezelschap overdag. Wilt u ook vrijwilliger worden? Neem dan contact met ons op.